Το συνέδριο FOSSCOMM 2017 ολοκληρώθηκε με επιτυχία!

Το 10ο Συνέδριο Κοινοτήτων Ανοικτού Λογισμικού FOSSCOMM 2017
ολοκληρώθηκε με επιτυχία !!!

 

Σύμφωνα κιόλας με διάφορα σχόλια που δεχτήκαμε από συμμετέχοντες του συνεδρίου, το φετινό FOSSCOMM πήγε εξαιρετικά καλά. Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν στο συνέδριο, καθώς και όλους όσους βοήθησαν στην διοργάνωσή του! Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε έναν προς έναν τους χορηγούς μας, όπου χάρη σε αυτούς μπορέσαμε να διοργανώσουμε ένα συνέδριο ίδιου επιπέδου με συνέδρια επί πληρωμή, διατηρώντας όμως την είσοδο ελεύθερη, όπως άλλωστε είναι παράδοση σε κάθε συνέδριο FOSSCOMM. Οι τσάντες με όλα τα περιεχόμενά τους, τα πανό, τα banners, τα μπλουζάκια των εθελοντών, τα coffee breaks και άλλα πολλά θα ήταν ανύπαρκτα δίχως την υποστήριξή τους. Πολλές ευχαριστίες πάνε στον μεγαλύτερο και πλατινένιο χορηγό μας, την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (i-bank). Μεγάλο ευχαριστώ πάει επίσης και στους χρυσούς χορηγούς του συνεδρίου την Wind και την Viva Wallet, τον ασημένιο χορηγό την Census και τον χάλκινο χορηγό την OTS! Ευχαριστούμε πάρα πολύ επίσης την ΕΕΛΛΑΚ, η οποία υποστήριξε το φετινό συνέδριο FOSSCOMM και υποστηρίζει από παλιά κάθε ένα από τα συνέδρια FOSSCOMM που έχουν διοργανωθεί. Αξίζει να σημειωθεί πως το φετινό συνέδριο FOSSCOMM συγκέντρωσε τις περισσότερες χορηγίες σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.

Σε κάθε συνέδριο όμως, πέραν από τους χορηγούς, υπάρχουν και άτομα τα οποία αφιερώνουν αρκετό χρόνο και κόπο, προκειμένου αυτό να συντελεστεί επιτυχώς. Στην περίπτωσή μας, επειδή τα άτομα αυτά αποτελούνταν από εθελοντές, ο κόπος και ο χρόνος συνοδεύονταν από μπόλικο κέφι και μεράκι! Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν, αξίζουν οι διοργανωτές-εθελοντές του συνεδρίου FOSSCOMM 2017 καθώς και όλοι οι εθελοντές οι οποίοι βοήθησαν επιτόπου τις μέρες διεξαγωγής του συνεδρίου. Από την αρχή που συντελέστηκε η ομάδα των διοργανωτών-εθελοντών, μέχρι και σήμερα, η ευχάριστη εμπειρία που λάβαμε καθώς και οι γνώσεις που αποκτήσαμε, ήταν ανεκτίμητες!

Ευχαριστούμε τον καθηγητή μας Ηρακλή Βαρλάμη, ο οποίος κίνησε τις διαδικασίες ώστε το πανεπιστήμιο μας να αναλάβει τη διοργάνωση του φετινού συνεδρίου FOSSCOMM, και μας έδωσε τη δυνατότητα να λάβουμε όλη αυτή την εμπειρία. Ευχαριστούμε πολύ επίσης την πρύτανη του πανεπιστημίου μας, Καθ. Μάρα Νικολαΐδου και τον κοσμήτορα της σχολής μας, Καθ. Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο, οι οποίοι υποστήριξαν από την αρχή με τη διεξαγωγή του FOSSCOMM για δεύτερη φορά στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (με πρώτη φορά το FOSSCOMM 2013), και βοήθησαν συνολικά στον συντονισμό της διοργάνωσης όπου χρειάστηκε.

Η ομάδα διοργάνωσης και η ομάδα των επιτόπου εθελοντών, αποτελούνταν από φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεματικής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Μάλιστα σε σύνολο εθελοντών που συμμετείχαν στην διοργάνωση και την επιτόπου βοήθεια, το φετινό FOSSCOMM σημείωσε την μεγαλύτερη συνεισφορά σε πλήθος ατόμων, όπου ανέρχονταν συνολικά σε 44 άτομα.

Η φετινή διοργανωτική ομάδα του FOSSCOMM 2017, σχηματίζονταν από 9 μικρότερες ομάδες. Αναφέροντας κατά σειρά δημιουργίας τους, έχουμε την ομάδα website, υπεύθυνη για την δημιουργία, συντήρηση και ενημέρωση περιεχομένου της ιστοσελίδας του FOSSCOMM 2017, την ομάδα design όπου σχεδίαζε οποιαδήποτε γραφικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, που αφορούν το συνέδριο, την ομάδα sponsors, υπεύθυνη για την αναζήτηση των χορηγών και για την επικοινωνία μαζί τους, την ομάδα social media, υπεύθυνη για την ενημέρωση περιεχομένου στα κοινωνικά δίκτυα Facebook, Twitter και Instagram, την ομάδα audiovisual, που δημιούργησε τα teaser και trailer βίντεο του συνεδρίου και αποθανάτισε τις φωτογραφίες που λήφθηκαν στο συνέδριο, την ομάδα application, υπεύθυνη για την δημιουργία της smartphone εφαρμογής του συνεδρίου FOSSCOMM 2017, την ομάδα schedule, υπεύθυνη για το πρόγραμμα του συνεδρίου, την ομάδα contact, υπεύθυνη για την επικοινωνία μέσω του email fosscomm-info@hua.gr και την ομάδα streaming, η οποία ήταν υπεύθυνη για την ζωντανή μετάδοση μέσω διαδικτύου των ομιλιών από όλες τις αίθουσες καθώς και για την καταγραφή τους, προκειμένου να είναι δημόσια διαθέσιμες μέσω διαδικτύου ανά πάσα ώρα και στιγμή μετά το συνέδριο. Επιπλέον σημειώνεται ότι, όλοι οι εθελοντές της διοργανωτικής ομάδας συνείσφεραν επιτόπου κατά την διεξαγωγή του συνεδρίου.

Αφού αναφέρθηκαν οι ομάδες, σε αυτό το σημείο αξίζει να αποδοθούν ευχαριστίες καθώς και πολλά συγχαρητήρια, ονομαστικά σε κάθε έναν από τους διοργανωτές-εθελοντές και επιτόπου εθελοντές του FOSSCOMM 2017. Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν στους: Κωνσταντίνο Βαϊσμένο (ομάδες website, sponsors, facebook), τον Χαράλαμπο Κλωνή-Σκέντζο (ομάδες design, facebook, streaming), την Γεωργία Σφακιανάκη (ομάδα design, streaming), την Μαριάννα Λαλαούνη (ομάδα sponsors), την Πηνελόπη Χατζηιωάννου (ομάδα sponsors), τον Λεωνίδα Λούπο (ομάδα application) ο οποίος μόνος του ανέπτυξε την εφαρμογή, την Αναστασία Κουτσοδημητροπούλου (ομάδες sponsors, schedule), την Αδαμαντία Μήλια (ομάδες schedule, instagram), την Ισμήνη Βενέτη (ομάδα contact, schedule) την Μαρκέλλα Χωριανοπούλου (ομάδα audiovisual), τον Αντώνη Ρουσέα (ομάδα streaming), την Δήμητρα Κατσέλη (ομάδα website), τον Αντρέα Κριεμπάρδη (ομάδα design), τον Νικήτα Χαύτη (ομάδα facebook), τον Βαγγέλη Μπούτα (ομάδα streaming, twitter), τον Γιώργο Τσαρούχα (ομάδα website), την Γεωργία Ζωή Παναγιωτοπούλου (ομάδα Twitter), τον Ιωάννη Σομό (ομάδα twitter), τον Λάμπρο Ζουλούμη (ομάδα schedule) και στους επιτόπου εθελοντές: Λάζαρο Κουλτσόπουλο, Δημητράκη Γιώργη, Γεωργία Χατζημαρκάκη, Ιωάννα-Πάμελα Καράλη, Μαρία-Στέλλα Νικολάου, Άλκηστη Σερέτη, Ίλια-Αικατερίνη Μάλφα, Στάθη Στρατάκο, Αλεξάνδρα Λάκκα, Θεόδωρο Κώτσελα, Δημήτρη Ελευθερίου, Μιχαήλ Κανονάκη, Στυλιανό Τσαρσιταλίδη, Εμμανουήλ-Δημοσθένης Βασιλάκης, Νίκο Τσιπινάκη, Έλλη Καλαβρυτινού, Εμμανουήλ Λυσίκατο, Αλεξάνδρα-Ιακώβη Βαρβούζου, Χριστόφορο Μπόβολο, Λουκά Αυγερίου, Γιάννη Μαυροματάκη, Ευανθία Ρίζου και Βαγγέλη Κοντό.

Πέραν των εθελοντών του φετινού συνεδρίου FOSSCOMM, βοήθεια υπήρξε από μέλη της Software Libre Society του Πανεπιστημίου Πειραιά, που άνηκαν στην διοργανωτική ομάδα του περσινού συνεδρίου FOSSCOMM 2016, από τους οποίους είχαμε συμβουλές όπου χρειαζόμασταν σε θέματα διοργάνωσης, από τον πρώτο κιόλας μήνα που συγκροτήθηκε η φετινή διοργανωτική ομάδα. Βοήθεια επίσης είχαμε από δύο εξωτερικούς φοιτητές: τον Στέφανο Καραγιάννη ο οποίος συμμετείχε ως ηθοποιός στα teaser και trailer videos και τον Εμμανουήλ-Μάριο Φανή, ο οποίος συνείσφερε επιτόπου κατά την διεξαγωγή του συνεδρίου.

Αν και έχουμε ήδη εκφράσει τις ευχαριστίες μας ως προς τους χορηγούς μας, αξίζει να ευχαριστήσουμε τα πρόσωπα από κάθε χορηγό μας, με τα οποία ήμασταν σε επικοινωνία. Ευχαριστούμε πολύ τους κ.κ. Μύρωνα Φλουρή, Γεώργιο Μαρίνο, Αφροδίτη Σιανοπούλου, Δαμιανό Τσίγκανο, Ζαφείρω Μαρία Σπυριδάκου και Δέσποινα Κολιάρμου από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Δημοσθένη Νικολόπουλο και Θεοδώρα Νικολοπούλου από την Wind, Σωτήρη Σακελλάριο και Δήμητρα Λικιτσάκου από την Viva Wallet, Δανάη Μπογδάνου και Δημήτριο Γλυνό από την Census και Ιωάννη Καλαϊτσόπουλο και Σπυρίδωνα Παμπουκίδη από την OTS. Πολλές ευχαριστίες αξίζουν επίσης και στους ανθρώπους από την ΕΕΛΛΑΚ, που μας βοήθησαν και μας υποστήριξαν στην διοργάνωση του συνεδρίου. Ευχαριστούμε πολύ τον Κωνσταντίνο Παπαδήμα, την Βιβή Πετσιώτη, την Δέσποινα Μητροπούλου και τον Θεόδωρο Καρούνο.

Το φετινό συνέδριο FOSSCOMM 2017 ήταν μια υπέροχη εμπειρία για όλους όσους συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο σε αυτό και ελπίζουμε το επόμενο FOSSCOMM, να είναι εξίσου καλό αλλά και ακόμη καλύτερο! Ευχόμαστε στους επόμενους διοργανωτές καλή τύχη και καλή δύναμη με την διοργάνωση του FOSSCOMM 2018 και να ξέρετε πως θα είμαστε δίπλα σας για οποιαδήποτε βοήθεια ή συμβολή χρειαστείτε.

 

Με εκτίμηση,
Παναγιώτης – Κωνσταντίνος Γέμος
Συντονιστής Διοργανωτικής Ομάδας FOSSCOMM 2017